banner112

wartos

Jenis ventilator anu dianggo pikeun panyakit anu béda-béda. Sacara umum, ventilator otomatis tingkat tunggal dianggo pikeun pasien anu nyumput; mode tingkat dua tingkat ventilator ST pikeun tingkat paru-paru. Upami pasien nyorok anu langkung rumit, panginten pikeun ngagunakeun ventilator Bilevel. Jenis ventilator anu dianggo pikeun panyakit anu béda-béda. Aya sababaraha modeu na ventilator non-invasif. Ieu di handap ngagambarkeun modél ventilator. Anjeun tiasa milih ventilator non-invasif cocog pikeun anjeun nurutkeun kaayaan anjeun sorangan.

Ventilator kagungan modeu CPAP, S, T, S / T, sapertos kieu:

1. modeu CPAP ventilator: modeu tekanan saluran udara positif terus

CPAP: Modeu Tekanan Udara Positif Terpanjangna-Tekanan Luncur Positip Positip, pasien ngagaduhan napas sacara spontan kuat, ventilator nyayogikeun tekanan anu sami dina fase inspirator sareng éksprési pikeun ngabantosan pasien Muka jalan jalur. Hal ieu umumna dianggo pikeun pasien kalayan sindrom apnea obstruktif OSAS, napas spontan kuat, sareng ngan saeutik bantosan tina ventilator. Henteu aya pemicu, henteu ngagentos, awak manusa ambekan sacara bébas, tekanan dikawasa dina tekenan anu konstan, sareng tekanan fase inspirator sareng fase engapanna sami. Pernafasan anu dibantuan (dukungan tekanan nyaéta 0) + kontrol tekanan mangrupikeun modeu non-invasif anu paling umum dipaké. Pangaruh fisiologis sami sareng PEEP (tekanan endapan ékspérimén positif): ningkatkeun volume sesa fungsional, ningkatkeun patuh; ngirangan konsumsi kakuatan inspirator, ningkatkeun micu; ngajaga jalan terbuka luhur.

2. mode S ventilator:

Modus S ventilasi otonom Spontan engapan sacara spontan --- Modeu pernafasan sacara spontan, pasien ngagaduhan napas sacara spontan atanapi tiasa memicu ventilator pikeun ngudag sacara otonom, ventilator ngan ukur nyayogikeun IPAP sareng EPAP, pasien ngendalikeun frékuasi pernafasan sareng rasio inspirasi / waktos inspirasina otonom Pikeun pasien anu ngagaduhan napas spontan atanapi pasien anu apnea sare. Pemicu napas spontan: ventilator sareng frékuénsi engapan pasien disinkronisasi pinuh. Lamun napas spontan pasién eureun, ventilator ogé eureun damel. Kontrol tekanan (tekanan konstan): ngajaga prapét IPAP (tekanan udara jalan inspirasi) tekanan dina ventilator inspirator, sareng ngajaga prapél EPAP (tekanan positif saluran udara saluran udara) tekanan dina hawa ventilasi éksprési ngadalikeun, tur mangrupakeun modeu non-invasif anu umum.

ST3
ST1

3. Modél T ventilator:

modeu ventilasi waktu T Modeu waktu kontrol mode Timed waktu kontrol, sabar teu ngagaduhan napas sacara spontan atanapi teu tiasa memicu ventilator pikeun ventilasi sacara mandiri, ventilator pinuh ngambekan napas pasién, nyayogikeun IPAP (tekanan déskriptif jalur dorong gelombang inspirasi positif), EPAP (éksprési saluran udara fase tekanan positif), BPM, Ti (waktos inspirasi / rasio waktu éksprési). Modeu ieu umumna dianggo pikeun pasien anu teu ngagaduhan pernapasan spontan atanapi anu teu kedah ngarénghap spontan lemah. Pencetakan waktos: ventilator damel dina frékuénsi prasetél sareng henteu nyingkronkeun sareng engapan spontan pasien. Kontrol tekanan (tekanan konstan): Jaga hiji prasét IPAP (tekanan positif saluran udara inspirasi) tekanan dina ventilator inspirator, sareng ngajaga prapét (EPAP tekanan udara positif) dina ventilator éksprési dina Tekanan waktos ganti: ngambekan engapan + kontrol tekanan, non- mode invasif jarang dianggo.

4. mode S / T ventilator:

autonomous/time ventilation mode S/T Spontaneous/Timed automatic switching mode --- Spontaneous/Timed automatic switching mode. When the patient's breathing cycle is less than the period corresponding to the backup ventilation frequency, it is in S mode; when the patient's breathing cycle is greater than the backup ventilation frequency, it is in T mode. Automatic switching point: the period corresponding to the backup ventilation frequency such as: BPM=10 times/min, breathing cycle=60 seconds/10=6 seconds, then the ventilator waits for 6 seconds, if the patient can trigger the ventilator within 6 seconds, the ventilator It is S working mode, otherwise it is T mode. This mode is the most commonly used and is used for various patients. a. The spontaneous breathing triggers when the spontaneous breathing frequency>preset frequency of the ventilator. The ventilator and the patient's breathing frequency are fully synchronized. The pressure control flow rate is switched. b. The spontaneous breathing frequency<time of the ventilator preset frequency. The ventilator triggers in advance. The set frequency working pressure control time switching assist/control breathing + pressure control is a commonly used non-invasive mode.


Post time: Jul-14-2020